BİLİŞİM LABORATUVARI

Başlangıç Noktası
Belki Tam da Burası!

“Hiç, umarım bu işi çok büyütebilirim dememiştim. Benim için, bunu bizim yapıyor olmamızın hiçbir yolu yoktu. Bunu başka biri yapacaktı çünkü biz sadece üniversite öğrencileriydik. Sonra bir an, hayatımın 20 yılına dönüp tekrar baktım ve kimsenin yapmamış olduğu, şaşırtıcı şeylerin ne olduğunu düşündüm. Ve kendi kendime sordum: “Neden böyle bir şeyi daha önce kimse yapmadı?”
Mark Zuckerberg

Bugün, 1 milyarı aşkın aktif kullanıcısı olan Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg’in bilgisayara olan ilgisinin ilkokul sıralarında başladığını biliyor muydunuz?  Dünyanın en genç ve en zeki insanları arasında yer alan Mark Zuckerberg, henüz üniversite sıralarındayken kurduğu bu sosyal ağı, dehasıyla bir dünya platformuna dönüştürmeyi başardı. Mark Zuckerberg’in başarısının ardında ise kendine sorduğu şu soru yatıyor:
“Neden böyle bir şeyi daha önce kimse yapmadı?”

İşte, afşin bey  Koleji bünyesinde oluşturulan Bilişim Laboratuvarı, “Neden böyle bir şeyi daha önce kimse yapmadı” sorusunu soracak ve yapılmayanı yapmak, yeni fikirler geliştirmek için cesur davranacak gençler için bir başlangıç noktası niteliği taşıyor. Geleceğin Mark Zuckerberg’leri bugün Bilgi Koleji’nin Bilişim Laboratuvarı’ndan geçiyor.

Bir zamanlar “Geleceğe Dönüş” filminde “bu kadar da olmaz” artık dediğimiz her şeyi bugün hayatımızın normal bir süreci haline getirdiysek, bundan sonra olacaklar için şaşırmaktansa şimdiden geleceğe hazırlanmamızda fayda var. Çünkü yarın, artık yarından daha da yakın. Bu kapsamda Bilgi Koleji olarak Bilişim Laboratuvarındaki eğitim faaliyetlerimizi Endüstri 4.0’dan internet teknolojilerine, sosyal medya kullanımı ve yönetiminden dijital pazarlamaya, yapay zeka teknolojilerinden robotik ve kodlamaya varan ve bu skalayı aşarak geleceği şimdiden bugüne taşıyan bir anlayışla sürdürüyoruz.